Gem. Berkelland

Stal 't Kempke

Noordijk

 

 

 

 

 

 

 

 

Home        Wie zijn wij        Onze paarden        Foto's          Nieuws          Verkoop          Links         Gastenboek       Contact

 

 

NIEUWS!!!!!!                                                                            

                                      

02-12-2013  Drachten

Onze twee hengsten Jouke van 't Kempke en Janco van 't Kempke zijn na een gedegen training bij het team van "van Manen" naar de eerste bezichtiging in Drachten geweest . Nadat ze beide op de straat zijn geweest mochten ze beide 's middags terugkomen in de kooi waarin ze op hun eigen benen mochten lopen. Toen de hele groep van Jouke terug kwam, vertelde de hengstenjury dat Jouke van 't Kempke door was naar de tweede bezichtiging in Leeuwarden, hiermee is het sterpredikaat binnen! Het is al de vierde nakomeling van Wiske van 't Oost die wordt door verwezen! Jouke van 't Kempke is een volle broer van de goedgekeurde hengst Alke 468.

We hopen dat onze hengstemem Wiske van 't Oost er nog een sternakomeling bij krijg want dan zou zij dubbel preferent worden en die zijn er niet veel van de hengst Jakob. Dit is nog mogelijk want we hebben nog een hengst van Dries uit deze Jakob moeder.

 

Het doek voor Janco van 't Kempke is helaas gevallen.

 

Nadat wij onze 2 hengsten, Janco van 't Kempke ( Fabe x Anton ) en Jouke van 't Kempke ( Fabe x Jakob ) 2,5 jaar goed verzorgd hebben, zijn we er mee naar "van Manen" geweest om te bekijken of ze voldoende kwaliteit in huis hebben voor de eerste bezichtiging te Drachten. Ze zijn beide in traning en gaan  alle twee naar de eerste bezichtiging in Drachten. Op maandag 02-12-2013 moeten ze verschijnen in Drachten met de hoofdnummers 60 en 62. Het word weer een spannende dag voor ons.

 

We hebben vernomen dat de Fam. Steyn uit Zuid-Afrika, Haike van 't Kempke heeft verkocht en dat hij zich nu heeft gekwalificeerd voor de halve finale van de Euro Friesian Cup te Marienheem op 21-12-2013.

 

Haike van 't Kempke heeft de derde terugkomdag in Ermelo niet doorstaan. Hij is op advies van de hengstenkeuringsjury teruggetrokken door de eigenaar en gaat niet naar het centraal verrichtings onderzoek te  Ermelo 2013.

 

Op woensdag 10-04-2013 heeft Wiske een mooi hengstveulen gekregen het is een veulen van de hengst Dries.

Het veulen hebben we de naam Sjirk van 't Kempke gegeven.

 

14-01-2013

Op donderdag 10-01-2013 verscheen Haike van 't Kempke nr. 148 (Norbert x Jakob)  in Leeuwarden voor de tweede bezichtiging, de hengstenjury van het KFPS vond dat de hengst voldoende kwaliteit in huis heeft om hem door te verwijzen naar de derde bezichtiging.

Op vrijdag 11-01-2013 mochten er 30 hengsten terug komen voor de derde bezichiging , van die 30 hengsten werden er 20 doorverwezen naar het verrichtingsonderzoek in Ermelo.                                                                                                           Bij de laatste 20 hengsten zit ook de bij ons geboren Haike van 't Kempke, wij zijn als fokker opnieuw zeer trots met dit resultaat.

 

Op zaterdag 12-01-2013 werden de aangewezen hengsten allen getoond aan het publiek dat aanwezig was op de keuring en wij als fokker werden hierbij uitgenodigd in de piste en mochten de felicitaties in ontvangst nemen.

 

09-12-2012

Op 28-11-2012 mocht Haike van 't Kempke met hoofdnummer 148 verschijnen in Ermelo en werd keurig voorgebracht op de straat door "De Nieuwe Heuvel " uit  Lunteren. En..... ze wilden hem 's middags terug zien in de kooi, waar hij even los mocht lopen op eigen benen. 

Nadat de jury de hele groep had bekeken waar Haike ook in zat, kwam de uitslag en werd Haike van 't Kempke door verwezen naar Leeuwarden.

Dus wij zijn er als fokker op 10-01-2013 zeker weer bij in Leeuwarden.

Haike van 't Kempke heeft inmiddels een nieuwe eigenaar en als alles netjes verloopt gaat hij in de toekomst naar het zonnige Zuid-Afrika naar de familie Steyn in Douglas.

Bij de familie Steyn staan al meer friesen , dit jaar is er de hengst Dries 421 Sport en Annichje fan Bokkum Model Sport en Amerens R.S. fan Top en Wel Kroon naar toe verhuisd

 

 

                                                            Wij als fokker wensen de familie  Steyn heel veel succes.

 

 

25-10-2012

Er komen weer spannende tijden aan voor Stal 't Kempke, er gaat opnieuw een veulen van Wiske van 't Oost naar de eerste bezichtiging in Ermelo.

 

Het eerste veulen was Meinte fan Friduwich geboren in 1996 en is later doorverwezen naar Drachten en heeft het daar 69 dagen volgehouden, de test was toen nog 70 dagen, dus helaas op de één na laatste dag ging hij er uit.

 

Het tweede veulen was Alke van 't Kempke geboren in 2008, Alke heeft Ermelo in 2010 goed doorlopen en is doorverwezen naar de tweede en later naar de derde bezichtiging in Leeuwarden in januari  2011.

Eind 2011 is Alke van 't Kempke goedgekeurd als dekhengst en heeft de naam  ALKE 468 meegekregen.

 

En dan nu het derde veulen  Haike van 't Kempke .

Het veulen, dat is geboren op 24-03-2010, maar dat wij niet meer in ons bezit hebben, heeft toen de naam Haike van 't Kempke gekregen. Haike is met 5 maanden verkocht naar Noord Brabant, naar een hengsten opfokbedrijf.

Haike van 't Kempke is een Norbert x Jakob en heeft als veulen een tweede premie gekregen.

 

13 juni 2012

Geboren- Noah van 't Kempke (merrie), Fabe x Anton. (dochter van Raisa)

 

 

 25-10-2010

O p 1 maart 2008 is in deze stal, Alke van 't Kempke geboren het was toen al een mooi groot veulen, hoog op de benen en erg luxe. Na 14 dagen heb ik hem al verkocht aan Ted Kopjansen uit Wapse. Op de keuring in Delden 13-08-2008 werd hij geprimeerd met een eerste premie. Na een week is hij toen opgehaald en werd bij zijn leeftijdsgenoten in de opfok gezet.

Twee jaar later is Alke van 't Kempke verkocht aan dhr.P. Kruidenier uit Rhoon. Toen is hij in overleg met Piet Sibma getraind voor de eerste bezichtiging in Ermelo en daar kwam hij door, hij mocht naar Leeuwarden. Alke ging terug naar Piet Sipma om hem door te trainen voor Leeuwarden. Na een paar maanden was het zover, op naar Leeuwarden 2011 met Alke van 't Kempke hij kwam door de tweede bezichtiging en derde bezichtiging. Bij al deze keuringen zijn wij als fokker aanwezig geweest en we zijn appetrots op het resultaat dat Alke van 't Kempke naar het verrichtings onderzoek in Ermelo mocht.

Na negen maand trainen was het zover Alke van 't Kempke werd aangeboden in Ermelo, na een inspectie werd Alke goed bevonden en werd daar op stal gezet. Alke heeft het centraal onderzoek netjes doorlopen en werd op 19-11-2011 goedgekeurd als dekhengst.

Op de keuring in Leeuwarden 2012 zijn wij als fokker in het zonnetje gezet, we kregen een prachtige bos bloemen en een geweldige mooie foto van ALKE 468, die nu een mooie plaats in de woonkamer heeft gekregen.Dit hele traject van geboorte tot goedgekeurde hengst is als fokker een geweldige beleving wat wij mischien nooit weer meemaken.

       

Alke van 't Kempke heeft de naam ALKE 468 meegekregen.

ALKE 468 staat ter dekking bij dekstation Gaasterland in Oudemirdum.

Wij als fokkers, wensen dhr.P. Kruidenier heel veel succes met ALKE 468.